Skip to main content

Teknoloji destekli ekonomik büyümenin yeni amiral gemisi ‘Makineler Arası İletişim’, 25-26 Nisan tarihlerinde gerçekleşen Dünya M2M Kongresi’nde ele alındı.  Turkcell, 25-26 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilen Dünya M2M Kongresi’ne ana konuşmacılardan biri…






























Teknoloji destekli ekonomik büyümenin yeni amiral gemisi ‘Makineler Arası İletişim’, 25-26 Nisan tarihlerinde gerçekleşen Dünya M2M Kongresi’nde ele alındı. 
Turkcell, 25-26 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilen Dünya M2M Kongresi’ne ana konuşmacılardan biri olarak katıldı. Londra’da yapılan toplantıda, ülkelerin ekonomilerini, bireylerin yaşam, kurumların ise iş yapış biçimlerini değiştiren Makineler Arası İletişim (Machine To Machine-M2M) teknolojisinin bugününe ve geleceğine dair analiz ve öngörüler paylaşıldı. 
Türkiye’den Turkcell’in de katıldığı iki günlük Kongre’de Telefonica, Deutsche Telekom, Etisalat, Swisscom, Ericsson, Oracle gibi pek çok teknoloji devi, M2M konusunda attıkları adımları ve hedeflerini ortaya koydu. M2M alanında en kapsamlı ve itibarlı uluslararası etkinliklerin başında gelen Dünya M2M Kongresi’nden çıkan sonuç, ekonomiye sağladığı dev katkı ile bu teknolojinin önümüzdeki 10 yıla damgasını vuracağı oldu.  
Türkiye pazarında 150 milyon uzaktan yönetilebilir cihaz potansiyeli 
Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Selen Kocabaş, Kongre’de yaptığı sunumda doğalgaz, su ve elektrik şebekelerinden tarıma, sağlıktan lojistiğe, tarihi eserlerin korunmasından deniz feneri ve trafik ışıklarının yönetilmesine ve nehir seviyelerinin takibine kadar sayısız alanda çözüm sağlayan M2M teknolojisini, Turkcell’in Türkiye’de gerçekleştirdiği uygulamalarla örneklendirdi. 
Kocabaş, açıklamasında ayrıca Türkiye pazarında yaklaşık 150 milyon uzaktan yönetilebilir cihaz potansiyeli bulunduğu ifade ederek, ülke ekonomisine trilyonluk tasarruf imkânı sunabileceğini belirtti.