Skip to main content

Türk Telekom’un Türkiye’ye Değer sosyal sorumluluk projeleri kapsamında hayata geçirdiği Telefon Kütüphanesi Türkiye’nin her yerindeki görme engellilere ulaşmaya devam ediyor. Telefon Kütüphanesi’nde Haziran ve Temmuz aylarında olduğu gibi Eylül ayında…

Türk Telekom’un Türkiye’ye Değer sosyal sorumluluk projeleri kapsamında hayata geçirdiği Telefon Kütüphanesi Türkiye’nin her yerindeki görme engellilere ulaşmaya devam ediyor. Telefon Kütüphanesi’nde Haziran ve Temmuz aylarında olduğu gibi Eylül ayında da en çok kitap dinleyen şehir Erzurum oldu.
Türk Telekom ve Boğaziçi Üniversitesi Görme Engelliler Teknoloji ve Eğitim Laboratuvarı (GETEM) işbirliğiyle görme engellilerin bilgiye daha kolay erişimi için geliştirilen ‘Telefon Kütüphanesi’ ilgi çekmeye devam ediyor. Telefon Kütüphanesi projesi hayata geçtiği günden itibaren 10 aylık sürede 213 bin 126 kez arandı. Bu sürede yaklaşık 1,8 milyon dakikadan fazla sesli kitap hizmeti veren Telefon Kütüphanesi’nin arandığı iller sıralamasında, İstanbul, Ankara, Erzurum, İzmir ve Bursa ilk 5’te yer aldı.
Görme engellilerin, Türkiye’nin her yerinden ev telefonları üzerinden ücretsiz olarak ulaşabildiği Telefon Kütüphanesi’nde en çok dinlenen eser ise Elif Şafak’ın ‘Aşk’ isimli kitabı oldu. 
Eylül ayında en çok Erzurum’dan arama yapıldı
Telefon Kütüphanesi, Eylül ayı içerisinde 128 bin 800 kez arandı. 3 bin 581 arama ile Erzurum en çok kitap dinleyen şehir oldu. Erzurum, Temmuz ve Ağustos ayında da en çok arama yapan il olmuştu. 
Telefon Kütüphanesi’ne ulaşmak için
Telefon Kütüphanesi uygulaması, 0 800 219 91 91 numaralı telefon üzerinden ücretsiz hizmet veriyor. Hizmetten faydalanmak isteyenler, görme engelli olduklarına dair bir raporla GETEM’e başvurarak şifre alabiliyor. Kullanıcılar aldıkları şifreyle 200’den fazla sesli kitaba ücretsiz olarak erişebiliyor. Sadece ev telefonu üzerinden faydalanılabilen Telefon Kütüphanesi’nde kullanıcılar, dilediği kitabı seçme, kitap içinde ileri geri gidebilme ve kaldığı yerden devam edebilme gibi özelliklerden yararlanabiliyor.