Skip to main content

SAP Analytics & Innovation Forum 2012’i (SAP İş Analitiği & İnovasyon Forumu 2012), 16 Mart 2012 Cuma günü İstanbul’da gerçekleştirdi. Bu yıl “The Moment – İşte O An” söylemiyle gerçekleştirilen…

SAP Analytics & Innovation Forum 2012’i (SAP İş Analitiği & İnovasyon Forumu 2012), 16 Mart 2012 Cuma günü İstanbul’da gerçekleştirdi.

Bu yıl “The Moment – İşte O An” söylemiyle gerçekleştirilen etkinlik uluslararası konuşmacılarıyla Türk iş dünyası ve bilişim sektörünün üst düzey yöneticileri tarafından ilgi gördü. Etkinlikte, karar anını kolaylaştıran yeni teknolojilerle bugün ve gelecekte nasıl ayakta kalınabileceği, en önemlisi de rekabette nasıl öne geçilebileceği anlatıldı.

HANA, mobilite, analitik ve sosyal medya teknolojilerinin öne çıktığı SAP Analytics & Innovation Forum 2012’de SAP’nin 2012 inovasyon gündemi de katılımcılarla paylaşıldı. Etkinlik süresince toplam 7 salonda, 42 paralel sunum gerçekleştirildi. Farklı sektörlerden birçok firmanın başarı hikayelerinin anlatıldığı, SAP uzmanlarının ve iş ortaklarının deneyimlerini aktardığı SAP Analytics & Innovation Forum’da başta İş Zekası, Kurumsal Mobilite ve SAP HANA olmak üzere çok sayıda farklı çözümler katılımcılarla paylaşıldı.

Açılış konuşmasını yapan SAP Türkiye’nin Genel Müdürü Dr. Daniel Holz şu bilgiyi verdi: “Yazılım gelirlerimiz yüzde 25 artarken, faaliyet kârımız 4,8 milyar Euro’ya yükseldi. 2011 yılında lider konumdaki kurumsal uygulamalarımızı, analitik ve mobil alanlarda sunduğumuz çözümlerle daha ileri taşıdık. Bunun yanı sıra veritabanı ve bulut bilişim pazarını yeni baştan şekillendiren yenilikçi teknolojiler ile sektöre öncülük etmeye devam ettik. SAP Türkiye de geçtiğimiz yıl büyük başarılar kaydetti. Portföyüne eklediği 103 yeni şirketle yılı çift haneli büyüme rakamıyla kapatan SAP Türkiye, ekosistemiyle kadrosunu da iki katına çıkardı. Yani, tıpkı dünyanın en büyük şirketlerinin olduğu gibi, Türk şirketleri de bugün güçlerine güç katmak için SAP’nin inovatif teknolojilerini kullanıyor. İnanıyorum ki bu teknolojilerle çok daha fazla şirketi geleceğe taşıyacak ve daha güçlü bir ekonominin ortaya çıkmasında önemli bir katkı sağlayacağız.”

Mobil teknoloji ve veritabanı dünyasını bizzat şekillendiren Sybase’in Kıdemli Başkan Yardımcısı ve CTO’su Irfan Khan ve sosyal medya alanında dünyanın önde gelen fikir liderlerinden SAP BusinessObjects Stratejik Pazarlama Direktörü Timo Elliott, artık stratejik bir öneme sahip “karar anına” yönelik tecrübelerini ve geleceğe yönelik öngörülerini Türk iş dünyası ve bilişim sektörü ile paylaştı.

Konuşmasında, SAP ve Sybase bütünleşmesinin önemine değinen Khan “Veritabanı teknolojileri özellikle finans sektörü ve verimliliği için çok kritik” diye konuştu. İş yaşamındaki mobil teknoloji kullanıcılarının gelecekteki sayısına yönelik yapılan tahminlere de dikkat çeken Irfan Khan, mobiliteye geçişin adeta bir zorunluluğa döndüğünü söyledi. Khan şu bilgileri verdi: “Teknolojik araştırma şirketi IDC’ye göre 2013’e doğru dünya çapında 1,19 milyar çalışan mobil teknoloji kullanacak. Bu rakamın yüzde 34,9’unu ise mobil iş gücü oluşturacak. Dahası yine araştırmaların gösterdiğine göre 2012 yılı itibariyle piyasada bulunan akıllı telefon ve tablet bilgisayar sayısı, şu anda kullanmakta olduğumuz masaüstü ve dizüstü bilgisayarların sayısını geçecek. Günlük hayatımız mobil teknolojilerden bu kadar etkilenirken iş hayatımızın etkilenmemesi kaçınılmaz. Bugün dünyanın en büyük şirketlerinin mobiliteyi en öncelikli yatırım olarak uygulaması bir tesadüf değil.”

Bugün sadece şirket çalışanlarının değil, müşteri ve iş ortaklarının da herhangi bir bilgiye, anlık olarak, her an, her cihazdan ulaşmak istediğini vurgulayan Timo Elliott ise şunları söyledi: “Mobil çözümler şirketlerin belli süreçlerini destekleyen bir kavram olmaktan çıkarak tüm kurumumuzu mobilleştirmeye, özgürleştirmeye yarayan bir kavram haline geliyor. Mobil teknoloji kullanan şirketler verimliliklerini yüzde 75 oranında artırıyor. Mobil teknoloji kullanan şirketlerin yüzde 48’i bu teknolojilerle müşteri sorunlarının daha hızlı çözüldüğünü söylüyor. Günümüz teknolojileriyle kurumlar baştan sona mobil hale gelebiliyor. Böylece kârlılıklarını artırabiliyor, maliyetlerini düşürebiliyor ve hizmet kalitesini yükseltebiliyor. En önemlisi de SAP’nin tüm bu hedefleri gerçekleştirebilecek mobil çözümleri bulunuyor. Üretimden lojistiğe, İK’dan finansa, artık bir şirketin her yerinde mobil uygulamalar kullanmak mümkün.”