Skip to main content

Türkiye’nin ilk yerli ve 3D yazıcı teknolojisiyle kişiye özel üretilen şeffaf apareyi olma özelliğini taşıyan Orthero, dişlerdeki çapraşıklık, diş aralığı gibi problemleri metal diş telleri olmadan, kişiye özgü üretilen en ileri ortodontik tedavi yöntemiyle çözüyor.

Hızla gelişen teknoloji, insan hayatının hemen hemen tüm alanlarını kuşatmış durumda. Sağlık ise bu alanların başında geliyor. Son yıllarda teknoloji dünyasında ortaya çıkan sağlık ile uygulama ve çözümler hem hastaların hem de hekimlerin yüzünü güldürüyor.  Dört genç girişimci, Seyyid Bucak, Efe Turhan, Ferit Güler ve Aydın Dikkulak tarafından hayata geçirilen ve ortodontik tedavilere yeni bir boyut kazandıran Orthero diş sağlığı alanında teknolojinin kullanımına çok iyi bir örnek. 2012 yılında İTÜ ARI Teknokent bünyesinde kurulan Şeffaf Aparey firması altında sunulan Orthero’nun üretimi için 2014 yılında çalışmalara başlanmış.  Türkiye’nin ilk yerli ve 3D yazıcı teknolojisiyle kişiye özel üretilen şeffaf apareyi (aygıt) olma özelliğini taşıyan Orthero, dişlerdeki çapraşıklık, diş aralığı gibi problemleri metal diş telleri olmadan, kişiye özgü üretilen en ileri ortodontik tedavi yöntemiyle çözüyor. Tamamen bilgisayar başında tüm analizin her bir adımının planlandığı ve optimize edilmiş makinalar ile üretimin yapıldığı bir sürecin ortaya konulduğu bu yöntem hem hasta hem hekim açısında faydalar sunuyor. Orthero’nun en önemli ayrıcalığı yerli rakiplerine göre daha teknolojik ve güvenli olması, yabancı rakiplerine göre çok daha hızlı ve uygulanabilir fiyatlarla üretebiliyor olması, ürünün satışında sonra da diş hekimlerine destek olması ve süreci takip ederek vakaya özgü tedavi süreci uygulaması. Şimdiye kadar 4 bin vakayı yüzde 98 oranında başarıyla tamamlayan Orthero’nun kullandığı malzemenin Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) onaylı olduğunun altını çizmeliyiz.

Orthero’nun Kurucu Ortaklarından Seyyid Bucak, “3D yazıcı, üç boyutlu bilgisayar verisini katı, elinizle tutabileceğiniz gerçek nesnelere dönüştüren bir yeni bir teknoloji. Görünmez, şeffaf, hızlı sonuç veren Orthero, metal diş teller ile karşılaştırıldığında rahatsızlık vermeyen, istenildiği zaman takıp çıkarılabilir kişiye özgü üretilmiş bir ürün. Son derece ulaşılabilir fiyatlarla satışını gerçekleştirebilmek adına, optimize edilmiş 3D yazıcılar ile üretimi yapıyoruz. Tamamen bilgisayar başında tüm analizin her bir adımının planlandığı bir süreç ortaya koyuyoruz” diyor.

Hedef 2018 yılına ise 10 bin vaka ile girmek

İTÜ Çekirdek’in en iyi 20 projesi arasında yer alarak, Sanayi Bakanlığı ve TÜBİTAK destekleri de alan şirket, 2016’nın son aylarında ortaklık yapısını değiştirerek Türkiye’nin önemli diş hekimleri ve yatırımcılarını bünyesine kattı. 3 milyon TL’lik bir yatırım alan şirket aldığı bu yatırımla sistemini güçlendirerek daha büyük bir kapasite ile hizmet vermeye başladı ve bölgenin önemli bir oyuncusu olmak üzere kolları sıvadı. Şirketin yatırımcıları arasında; Pasha Holding, Levent Hatay, Timur Tuncer, Derya Şenocak, Yavuz İrtem, Mete Soğuksu, Edis Embil, Altay Tinar, Kürşat Hacıevliyagil, Samet Ali Yavuz, Safa Bayar Yavuz ve Dr. Galip Gürel, Dr. Ediz Güner ve Dr. Bahar Dabakoğlu gibi Türkiye’nin önemli yatırımcıları ve saygın diş hekimleri bulunuyor. 2017’nin ilk 5 ayında 2 bin vakaya imza atan Orthero’nun toplam vaka sayısı 4 bin bandını geçti. Şirket 2018 yılına ise 10 bin vaka ile girmek istiyor ve yılsonuna kadar 10 milyon TL ciroya ulaşmayı hedefliyor.