Skip to main content

Mashable, online mecrada yeni müzik gruplarını keşfetmek için sekiz internet sitesi önerdi.  Günümüz müzik sektöründe geçmişe oranla büyük değişimler göze çarpıyor. Radyo veya plak, kaset veya CD albüm satın almanın…

Mashable, online mecrada yeni müzik gruplarını keşfetmek için sekiz internet sitesi önerdi. 

Günümüz müzik sektöründe geçmişe oranla büyük değişimler göze çarpıyor. Radyo veya plak, kaset veya CD albüm satın almanın yerini online alanda müzik keşifleri ve satın almaları aldı. 
Popüler sanatçılar ve bağımsız müzisyenlerle müziğin dağıtım yöntemleri kullanıcıların müziği dijitalde nasıl tükettiğine bağlı olarak değişkenlik gösteriyor. 
Daha çok kişi artık müziğe dijital formatlarda ulaştığından müzik sıralaması yapan yayınlar da değişikliğe gitti. Örneğin Billboard, sıralama yaptığı alanlara YouTube görüntülemelerini de dahil etti. 
 
İşte yeni müzik keşifleri yapabileceğiniz online platformlar:
1 Loudr
Loudr sitesi bağımsız müzisyenlere lisanslama ve cover şarkıların dağıtımına izin veriyor. Özellikle YouTube hayran kitlesini harekete geçirecek farklı yollar deniyor. Sitede sunulan hizmet, müzisyenlere yasal olarak şarkılarını satma hakkı tanıyarak gerçek zamanlı satış durum bilgilerini sunuyor. Böylelikle her şarkı için yapılan aktivitelerin takibi yapılabiliyor. 
Loudr’da ayrıca müzik mağazasından farklı olarak, satın alacakları bir şarkı için istedikleri miktarda ödeme yapabiliyorlar. 
2 Bandcamp
Bir diğer sanatçıdan dinleyiciye ulaştığı internet sitesi Bandcamp. Bu sitede müzik grupları kendi şarkılarını satabiliyor. Aynı zamanda dinleyiciler de satın aldıkları müziklerin takibini yapabilecekleri kendi sayfalarını oluşturabiliyorlar. Sitede hesabı olan kullanıcılar, müzik gruplarını takip edebiliyor. Böylelikle yeni müzik yayımlandığında haberdar olabiliyorlar. 
3 – 5 iTunes, Google Play ve Amazon
Müzik piyasasında sanatçılar, kendi çalışmalarını sunacakları ve dinleyicilerin satın alabilecekleri bir platformunu öneminin farkındalar. Bu anlamda iTunes, Google Play ve Amazon ön plana çıkıyor. 
 
6 – 7 Spotify ve Rdio
Henüz ülkemize giriş yapmamış diğer kanallar da Spotify ve Rdio. Her ikisi de 20 milyon kadar şarkıyı kendi bünyesine dahil ediyor. 
 
8- YouTube 
Bağımsız sanatçılar için online platformlar arasında YouTube muhtemelen listenin en başında gelir. En azından kısa bir sürede tanınmak için YouTube iyi bir seçim olduğu düşünülebilir.