Skip to main content

KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi başarı ile tamamlandı. Öğrencilerin gösterdiği ilgi üzerine girişimcilik alanındaki çalışmalar devam edecek

Markaokulu 2014 yılında girişimcilik ve inovasyon derslerini açarak öğrencilerine sunduğu platform üzerinde girişimcilik ekosisteminin yeşermesi için alan açacağının ilk sinyallerini vermişti. Öğrencilerin alana gösterdiği ilgi ve ilk öğrenci girişimlerinin kurulmaya başlaması üzerine girişimcilik alanındaki çalışmaların ilerletilmesi kararı alındı.

marka okulu

Doç. Dr. Gresi Sanje ve Doç.Dr. Pınar Büyükbalcı tarafından verilmekte olan ve bir girişimin tüm dinamiklerini ve süreçlerini ele alarak, öğrencilerin bireysel veya kurum içinde, girişimcilik kapasitelerini desteklemeyi amaçlayan Girişimcilik dersi için KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi akreditasyon başvurusu Ocak 2016’da yapıldı. Mart ayında onaylanan akreditasyon sonucunda girişimcilik dersini başarı ile tamamlayan Markaokulu öğrencilerine KOSGEB’den Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Katılım Belgesi verilecek. Bu belgeye sahip öğrenciler, girişimlerini açmaları durumunda, doğrudan KOSGEB Yeni Girişimci Desteği’ne başvuru hakkı elde etmiş olacaklar. KOSGEB desteği 50 bin TL hibe ve 100 bin TL faizsiz kredi olanağı sunuyor.