Skip to main content

Bu yıl Avustralya’nın ev sahipliği yapacağı Imagine Cup’ın 10’uncusunda Türkiye’de de öğrenciler, kendilerini uluslararası arenada tanıtabilmek ve düşüncelerini hayata geçirebilmek için “Zor problemlerin teknoloji ile çözüldüğü bir dünya düşleyin” mottosuyla…

Bu yıl Avustralya’nın ev sahipliği yapacağı Imagine Cup’ın 10’uncusunda Türkiye’de de öğrenciler, kendilerini uluslararası arenada tanıtabilmek ve düşüncelerini hayata geçirebilmek için “Zor problemlerin teknoloji ile çözüldüğü bir dünya düşleyin” mottosuyla “Birleşmiş Milletler Binyıl Kalkınma Hedefleri” kapsamında belirlenen konularda birbirinden farklı projeler geliştirerek yarıştılar.

Türkiye finalleri arasında kalan 5 ekipten Eskişehir Üniversitesi öğrencileri  Avustralya’ya gitmeye hak kazandı. Kullanılmayan ilaçların ihtiyaç sahiplerine ulaştırılabilmesi için geliştirilen Repharm Center projesi ile Eskişehir Osmangazi Üniversitesi’nden Repharm ekibi 6-10 Temmuz tarihleri arasında Avustralya’da gerçekleştirilecek finallerde Türkiye’yi temsil edecek.

Ekibin mentoru Osmangazi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nden Doç. Dr. Nihat Adar birinci olmalarına ilişkin olarak; “Ülkemizi ve üniversitemizi Avustralya’da düzenlenecek olan ImagineCup 2012 yarışmasında temsil edeceğimiz için çok büyük heyecan ve mutluluk duyuyoruz. Geliştirdiğimiz Repharm Center Projemizin altyapısı her türlü geri dönüşüm sistemi için kolaylık sağlayabilecek şekilde tasarlandı, biz kullanılmayan ilaç sorununa bir çözüm olarak Repharm’ı geliştirdik. Bu projemiz, ilaç israfını önleyebilecek ve son kullanma tarihi geçmemiş, kullanıma uygun ilaçların ihtiyaç sahiplerine ulaştırabilmesine olanak sağlayacak.” dedi.

Microsoft Türkiye’nin yanı sıra yarışmayı destekleyen UNDP, Özyeğin Üniversitesi, VeriPark, Doğuş Teknoloji, I-CON, Identitytime ve Casper temsilcilerinin yer aldığı jüri bu yılın finalistlerini oybirliği ile belirledi. Sonuçlara göre Imagine Cup 2012 Türkiye finalinde ikincilik ödülünü Erciyes Üniversitesi’nden “Global Warning”, üçüncülük ödülünü ise Karadeniz Teknik Üniversitesi’nden “PainSensor” adlı projeler kazandı.

Microsoft Imagine Cup yarışmasına Türkiye’den katılımların her yıl hızlı bir şekilde arttığına dikkat çeken Microsoft Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Melek Pulatkonak, “Microsoft Türkiye olarak fikirlerin hayata geçirilmesi ile bir girişimci ekonomisi oluşturmayı hedefliyoruz. Bu doğrultuda da birçok proje ve program yürütüyoruz. Imagine Cup, Türkiye’deki yaratıcı ve genç beyinlerin kendilerini yurtdışında da ispatlayabilmeleri için çok önemli bir fırsat. Bizler her sene bu başvurunun çok daha üst sıralara çıkabilmesi için hem öğrencileri hem de üniversiteleri desteklemeye çalışıyoruz. Bu yılın birincisi 75 bin dolarlık ödül almaya hak kazanarak fikrini işe dönüştürebilme fırsatı da yakalayacak. Gençlerimizi küresel yarışma ortamlarına hazırlamaktan ve onları tesvik etmekten büyük bir keyif alıyoruz. Dünya finaline katılarak ülkemizi temsil edecek genç arkadaşlarımıza şimdiden başarılar diliyorum ve kendilerine yürekten inanıyorum” dedi.