Kaspersky Lab, yanlış alarmları aza indiriyor

Kaspersky Lab, yanlış alarmları aza indiriyor
Digital Age

 

Kaspersky Lab, yanlış alarmları aza indiren inovatif bir çözümünün patentini aldı.

Kaspersky Lab, ABD’de yaptığı bir anlaşmayla yanlış virüs alarmlarını aza indiren patentin sahibi oldu. Söz konusu gelişmiş teknoloji, tehlikesi olmadığı halde kırmızı alarm veren tüm uygulamaları önce güvenlik sisteminde otomatik olarak tarayıp anında düzeltmeyi içeriyor.

Kaspersky Lab’in yenilikçi patenti, ABD Patent Bürosu tarafından 7 640 589 numarasıyla kaydedildi. Patentli sistem, otomatik olarak anti virus veri tabanında yanlış alarma yol açan hataları düzeltiyor.  Bu hataları kontrol listeleriyle karşılaştırarak programlardaki bilgi, URL adresleri veya kullanıcının bilgisayarında fark edilen diğer unsurları doğrudan anti virüs sağlayıcısına iletiliyor.  Herhangi bir uyuşmazlık varsa sistem nesnenin tehlike durumunu hesaplıyor. Çeşitli kriterlere göre yapılan hesaplama sonunda, programın güvenli olduğu ortaya çıkarsa anti virüs veri tabanındaki gerekli düzeltmeler anında yapılıyor. Kaspersky Lab’in patentli sisteminin diğer bir artısı ise yanlış alarmı aza indirirken, kötü niyetli program algılama hassasiyetini etkilememesi.

Kullanıcılar için güvenli adresler listesinin sürekli güncellenmesi çok önemli bir unsur. Bu yüzden, söz konusu sistem; içinde tehlikeli program olup olmadığını kontrol etmek için güvenli adresler listesini de otomatik olarak güncelliyor.

Kaspersky Lab uzmanlarının geliştirdiği inovatif  teknoloji yazılım programlarının bununla sınırlı olmadığı, şirket uzmanları tarafından bilgi güvenliği alanına yönelik olarak geliştirilmiş 50’yi aşkın inovatif patentin Amerika, Rusya, Çin ve Avrupa’da ilgili kurumlardan onay için beklemekte olduğu belirtiliyor. 

 



Bu haber 273 kez okundu.
   
Arkadaşına öner  
Yazdır
 
 
 
 
Bu Yazara Ait Son 10 İçerik :
Zargan MedyaNet'in ağına katıldı
Türk çocukları bilgisayar kullanımında AB yolunda
MediaCat Network’te buluşuyoruz. Sen de katıl!
Google kendi uygulama mağazasını açıyor!
Facebook ne kadar üyeye ulaştı?
Avea'nın yeni reklamında Ozan Güven ve Melis Birkan
Index Grup’ta rekor büyüme
Google'a rekor ceza
Nokia'nın Ovi Haritalar servisine büyük ilgi
Facebook insan sarrafı olacak!
Etiketler
3G(39) altyapı(46) araştırma(23) ar-ge(27) bülten(189) digital marketing(54) donanım(50) etkinlik(106) girişim(75) güvenlik(30) internet(354) kampanya(40) marketing(33) medya(26) mobil(284) oyun(62) ödül(43) sektör(523) Sosyal ağlar(270) teknoloji(150) telekom(66) uygulama(28) yarışma(31) yazılım(100) yeni ürün(388)
Yorum Ekle
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmalısınız.