Skip to main content

Bu yıl dördüncü kez düzenlenen Facebook Awards’un sonuçları belli oldu

Facebook, bu yıl dördüncü kez düzenlediği, Facebook ve Instagram’da yaratıcı projelere imza atanların ödüllendirildiği Facebook Awards’un sonuçlarını açıkladı.

160’dan fazla ülkeden, 2 bin 700’ün üzerinde projenin katıldığı 2015 Facebook Awards’a bu yıl, en yüksek ödül olan Blue Award’u Always’in Like a Girl kampanyası ile Leo Burnett ve Procter&Gamble aldı.

Kâr amacı gütmeyen organizasyonlar için hazırlanan kampanyaların ödüllendirildiği “Blue For Good” ödülünü ise Facebook tarihinde en yüksek sayıda insana ulaşan ve 220 milyon doların üzerinde bağış toplayan “Buzlu Kova Kampanyası” kazandı.

Geçtiğimiz yılki Facebook Awards ile karşılaştırıldığında, mobil ve videonun yükselişinin de etkisiyle bu yıl markaların daha zengin ve kapsamlı hikâyeler ürettiği görülüyor. Bu yılki Facebook Awards kapsamında öne çıkan ana trendler şöyle:

  • Daha fazla coğrafya ve endüstriye yayılmış daha fazla yaratıcı iş
  1. Mobilite sayesinde daha fazla marka, dünyanın daha fazla yerinde hikâye anlatabilme şansına sahip oldu
  2. Katılım, şimdiye kadar olduğundan çok daha globaldi. Geçtiğimiz yıllardakinin iki katı artışla 160’dan fazla ülkeden katılım oldu.
  3. Toplam katılım sayısında yüzde 49’luk artış gerçekleşti
  • Facebook, marka oluşumu için ana platform haline geldi

Markalar, Facebook’ta gittikçe daha fazla hikâye paylaşıyor ve bu sayede insanlara en çok zaman harcadıkları mobil cihazlar üzerinden ulaşabiliyorlar.

  • Video, baskın bir araç olarak yükselişe geçti

2015 Facebook Awards’a katılan projelerin yüzde 70’i video bazlıydı

  • Instagram, markaların yaratıcılığını güçlendiren merkez oldu

Bu yıl Instagram üzerinden yapılan kampanyaların katılımı yüzde 35 arttı

Kazananlar listesinin tamamını Facebook Awards sitesinden görüntüleyebilirsiniz.