Skip to main content

Yıl boyunca yaptıkları yaratıcı ve başarılı işlerle bu yıla damgasını vuran dijital ajansları listeledik.

Digital Age Almanak sayısında yer alan ‘Yılın en yaratıcı dijital ajansları’ listesini yayımlıyoruz. Ayrıntılı olarak Digital Age dergisinden veya iOS ve Android’te yerini alan derginin dijital versiyonundan okuyabilirsiniz.

2013 yılı markaların dijitale daha fazla önem verdikleri, pazarlama stratejilerinde dijital projelere daha fazla bütçe ayırdıkları bir yıl oldu. Sektördeki dijital pazarlamaya karşı olgunlaşan bu bakış açısı ise dijital ajansların reklamverenin gözündeki yerini sağlamlaştırdı. Bu güven, eskiye nazaran daha büyük bütçeli kampanyalara imza atan dijital ajansların aynı zamanda yaratıcılık açısından da geleneksele kafa tutan hatta kimi alanlarda dijital dünyanın sonsuz nimetleri sayesinde TV ve basılı yayınları gölgede bırakan başarılı işlere imza atmalarına yaradı.

Bu başarılı işler yıl boyunca pek çok ödül töreninde karşılığını bulurken, kendi alanında Türkiye’nin en önemli pazarlama iletişimi ödülleri olan Felis 2013’te de taçlandırıldı. Biz de Felis 2013 Ödülleri’nin sonuçlarını temel alarak, yıl boyunca yaptıkları yaratıcı ve başarılı işlerle bu yıla damgasını vuran dijital ajansları listeledik.

C-Section

MediaCat Felis Ödülleri’nde ‘Yılın En İyi Ajansı’ seçilen C-Section ayrıca En Yaratıcı Web Sitesi, Yılın En İyi Dijital Ajansı, En Yaratıcı Viral Proje, Ufuk Açan Dijital Fikirler, En Yaratıcı Dijital Markalı İçerik Çalışması kategorilerinde de ödül kazandı.

Kompüter

MediaCat Felis Ödülleri’nden de boş dönmeyen Kompüter, En Yaratıcı Web Sitesi, En Yaratıcı Advergame (Platform Bağımsız), En Yaratıcı Platform Kullanımı, En Yaratıcı Sosyal Medya Uygulaması, Hizmet Kategorileri, En Yaratıcı Sosyal Medya Uygulaması, Ürün Kategorileri, En Yaratıcı Mobil Uygulama, Ufuk Açan Dijital Fikirler ile ödül kazandı.

Manajans JWT

Reklam dünyasının duyulmuş ismi Eli Acıman tarafından kurulan Manajans’ın hisselerinin tamamı 2013’te, 1985 yılından bu yana ortak olduğu JWT’ye satıldı. Günümüzde Manajans JWT yaklaşık 70 kişinin çalıştığı, Ülker, Nokia, Shell, Bayer ve daha pek çok büyük markaya hizmet veren, 2011’i 8 milyon TL gelirle kapatan bir ajans konumunda.

Medina Turgul DDB

MediaCat Felis Ödülleri’nde En Yaratıcı Dijital Sosyal Sorumluluk Projesi En Yaratıcı Dijital Mecra Uygulaması (Facebook Reklamı, Adwords, vb.) En Yaratıcı Mobil Reklam, En Yaratıcı Web Sitesi kategorilerinde ödül kazandı.

Mindshare

MediaCat Felis Ödülleri’nde ise En Yaratıcı Engagement Stratejisi, En Yaratıcı Viral Proje, En Yaratıcı Mobil Reklam, En Yaratıcı Dijital Mecra Uygulaması (Facebook Reklamı, Adwords, vb.), En Yaratıcı Dijital Merkezli Kampanya, En Yaratıcı Dijital Merkezli Kampanya, Ufuk Açan Dijital Fikirler, En Yaratıcı Dijital Markalı İçerik Çalışması kategorilerinden ödülle döndü. Ayrıca yılın medya ajansı büyük ödülü de Mindshare’a gitti.

OMD Dijital

Yaptığı işlerle adından bahsettiren OMD MediaCat Felis Ödülleri’den En Yaratıcı Sosyal Medya Uygulaması, Hizmet Kategorileri, En Yaratıcı Mobil Reklam, En Yaratıcı Dijital Mecra Uygulaması (Facebook Reklamı, Adwords, vb.), En Yaratıcı Dijital Merkezli Kampanya, En Yaratıcı Dijital Merkezli Kampanya kategorilerinden ödülle döndü.

Plasenta Conversation Agency

Plasenta, MediaCat Felis Ödülleri’nde En Yaratıcı Dijital Markalı İçerik Çalışması, En Yaratıcı Dijital Hikâye Anlatımı Projesi, Ufuk Açan Dijital Fikirler, En Yaratıcı Twitter Hesap Kullanımı gibi kategorilerde ödül aldı.

Rabarba

2013 Global Effie Etkinlik İndeksi’ne En Etkin Bağımsız Ajanslar listesinde ise Rabarba 3. indekse girdi.

Wanda Digital

Dijital pazarlama iletişiminin Avrupa çapında en iyilerinin belirlendiği tören, 2013’te Mixx Europe Ödülleri’nde Türkiye’den Wanda Digital, Ruffles Max Machine ile ‘Çapraz Medya Entegrasyonu’ kategorisinde birincilik ödülüne layık görüldü.

41?29!

MediaCat Felis Ödülleri’nde En Yaratıcı Advergame (Platform Bağımsız), En Yaratıcı Platform Kullanımı En Yaratıcı Sosyal Medya Uygulaması, Hizmet Kategorileri En Yaratıcı Viral Proje, Ufuk Açan Dijital Fikirler, En Yaratıcı Dijital Out of Home kategorilerinde ödül kazandı.