Skip to main content

Google, bugün bu yılın son doodle’ını yayınladı.  Google, artık alışkın olduğumuz önemli günler serisinde yeni yıl akşamı için hazırlık yaptı. 2013’e girmeye saatler kala, Google yılın son özel doodle’ını yayınlayarak…























Google, bugün bu yılın son doodle’ını yayınladı. 

Google, artık alışkın olduğumuz önemli günler serisinde yeni yıl akşamı için hazırlık yaptı. 2013’e girmeye saatler kala, Google yılın son özel doodle’ını yayınlayarak günü kutluyor. 
Bu yıl içinde Londra Olimpiyatları’ndan interaktif fermuar özellikli olarak yapılan İsveçli elektrik mühendisi aynı zamanda fermuarın geliştiricisi Gideon Sundback’ın 132’inci doğum gününe kadar bir çok doodle Google’ın açılış sayfasındaki yerini aldı. 
Bu yıl içinde toplam 292 doodle yayınlayan Google bugün 293’üncüsü de yayınlayıp yeni yıla 2013’e merhaba demeye hazır. 
Şimdiye kadar olan doodle’larında kendi renklerini koruyan Google, mavi, kırmızı, sarı ve yeşil renklerine ağırlık veriyor. Bugünkü açılış sayfasında, bilim insanlarından masal kahramanlarına ve düşünürlere yer verilen Google doodle yeni yıl düzenlemesinde, neredeyse her alandan bir karakter hayat buluyor. 
Google’ın, eğlenceli olarak yapılan doodle’larında; Google logosunun da yer aldığı tatiller, yıl dönümleri, ünlü sanatçılar ve bilim insanlarının bulunduğu özel gün kutlamalarına yer veriliyor.
Google, kurulduğu yıl olan 1998’den beri kurucuları tarafından ortaya atılan ‘doodle’ fikrini uyguluyor.
Bugüne dek sayıları bini geçen doodle’ları görmek için buraya tıklayabilirsiniz.