Skip to main content

Online işe alım çözümleri sunan Monster, 2011 yılında en çok başvuru yapılan sektörleri, iş alanlarını ve yeni mezunların en çok tercih ettiği sektörleri açıkladı. Online işe alım çözümleri hizmeti sunan…

Online işe alım çözümleri sunan Monster, 2011 yılında en çok başvuru yapılan sektörleri, iş alanlarını ve yeni mezunların en çok tercih ettiği sektörleri açıkladı.

Online işe alım çözümleri hizmeti sunan Monster, Türkiye’nin 2011 yılı online istihdam haritasını çıkardı. Monster verilerine göre 2011 yılı online işe alımlarında hareketli sektörlerin başında yüzde 9’luk oranla Bilgisayar/Enformasyon Teknolojileri sektörü geliyor. Online işe alımların en yoğun olduğu diğer sektörler ise üretim, telekomünikasyon, perakende, mühendislik, otomotiv satış ve tamir, bilgisayar yazılımları, gayrimenkul ve mülk yönetimi, otel ve konaklama ve otomotiv parçaları olarak sıralanıyor.

Bu platform üzerinden işe alım yapılan pozisyonlar arasında,  yüzde 25,82’lik oranla satış/perakende/iş geliştirme ön sırada yer alıyor. Satış ve perakendeciliğin ardından işe alımların en yoğun olduğu diğer pozisyonların ise mühendislik, enformasyon teknolojileri/yazılım geliştirme, ve muhasebe/finans/sigorta takip ediyor. Lojistik ve iş/Ssratejik Yönetim ise listenin en alt sıralarında yer alıyor.

Yeni mezunların online ortamda kariyer tavsiyesi ve iş arama hizmetlerini kullanma oranı her geçen yıl artarken, son derece hareketli geçen bir online işe alım yılında en çok tercih edilen sektör yüzde 8’lik oranla bilgisayar ve enformasyon teknolojileri oldu. Bu sektörü perakende (%5) ve üretim (%4) takip etti. Bunun yanı sıra yeni mezunların en çok çalışmak istediği departman yüzde 21 oranla perakende oldu. Perakendeyi birbirine yakın oranlarla muhasebe/finans/sigorta, mühendislik, pazarlama/ürün ve enformasyon teknolojileri takip ediyor.

Monster Gelişen Pazarlar Başkan Yardımcısı Ebru Çapa 2012 yılında Türkiye’de online istihdamın nasıl şekilleneceğini şöyle anlatıyor: “2012 yılında istihdam yaratan sektörlerin başında inşaat ve telekomünikasyon sektörlerinin yer alacağını öngörüyoruz. Perakende sektörü en fazla işe alım yapacak ilk üç sektör içinde mutlaka yer alacak ve belki de liderliği üstlenecektir. Önümüzdeki yıl yoğun işe alım olacağını öngördüğümüz sektörler arasında bankacılık da yer alıyor. Bankacılık sektörü 2012 yılını şube ağlarını geliştirmek ve hizmet personelinin sayısını artırmak odaklı olarak planlıyor. Bu da en çok işe alım yapılan sektörler arasında bankacılığın yer alacağını gösteriyor.”